У Трампа підготували бюджет обсягом понад 4 трильйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Трампа підготували бюджет обсягом понад 4 трильйони доларів

Світ
436
Білий дім запропонував у понеділок бюджет на 2018 фінансовий рік обсягом 4,1 трильйона доларів, в прогнозах, що додаються, зростання економіки США оцінюється в 3% ВВП щорічно, починаючи з 2021 року.
Бюджет передбачає більш скромні 2,3% зростання в 2017, 2,4% – у 2018, 2,7% – у 2019 роках. Бюджет також відрізняється оптимізмом щодо дефіциту, прогнозуючи нестачу фінансування в 3,15 трильйона доларів за найближчі 10 років.
Водночас авторитетне бюджетне управління конгресу, яке прораховує фінансовий ефект урядових ініціатив, прогнозує на той самий термін дефіцит майже 9,5 трильйона доларів. Бюджет включає прогнози на основі запланованого скасування реформи охорони здоров’я, відомої під назвою Obamacare. Будуть скорочені різноманітні державні соціальні програми на загальну суму 3,6 трильйона доларів на 10 років.
“Запропонований президентом проект бюджету передбачає забезпечення безпеки кордонів США шляхом інвестицій 2,6 мільярда доларів у високо пріоритетну тактичну інфраструктуру і технології”, – йдеться в документі.
Це, зокрема, передбачає “планування, розробку і будівництво стіни вздовж південного кордону згідно з виконавчим указом президента від 25 січня 2017 року”, – йдеться в проекті. У Білому домі вважають, що “ці інвестиції зміцнять безпеку кордону і дозволять зменшити потік людей і наркотиків, що незаконно перетинають американські кордони”.
На 1,5 мільярда доларів пропонується збільшити витрати, пов’язані із затриманням і депортацією нелегалів.
Крім того, 1,5 мільярда доларів планується витратити на забезпечення безпеки критично важливих для США комп’ютерних систем. Поряд з цим мова йде про фінансування управління з безпеки на транспорті, а також різних програм, що сприяють виявленню нелегалів.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас