Українці стали більше купувати – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали більше купувати – експерт

Особисті фінанси
816
В Україні продовжує відновлюватися внутрішній попит, що позитивно впливає на оборот роздрібної торгівлі.
Таку думку висловила головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.
“Динаміка обороту роздрібної торгівлі залишається позитивною, що вказує на триваюче відновлення внутрішнього споживчого попиту. Зростанню споживання домогосподарств в цьому році сприяє поступове поліпшення споживчих настроїв і зростаючі доходи домогосподарств”, – зазначає фахівець.
За її словами, зростання доходів було частково викликане рішенням уряду підняти мінімальну зарплату у два рази з початку 2017 р., що сприяло збільшенню зарплат в галузях, пов’язаних з держбюджетом, і спричинило зростання реальної зарплати на 19% р/р у квітні.
“Як і раніше, ми очікуємо, що зростання споживання домогосподарств прискориться в цьому році після незначного збільшення на 1,8% р/р в 2016 році, і поряд з внутрішніми інвестиціями зробить істотний внесок у зростання ВВП (за нашим очікуванням +2,5% в 2017 р.). Ми вважаємо, що споживання домогосподарств стане одним з ключових чинників прискорення зростання ВВП в наступному році до 3,5% р/р, бо внутрішня економічна політика стане більш спрямованою на споживача напередодні президентських і парламентських виборів в 2019 р.”. – зазначає Бєлан.
Нагадаємо, за даними Держстату, зростання обороту роздрібної торгівлі за чотири місяці 2017 року прискорилося до 5,8% р/р. Водночас темпи зростання сповільнилися до 6,1% р/р у квітні з 8,7% у березні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас