Cathay Pacific планує найбільш масштабне скорочення робочих місць за 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cathay Pacific планує найбільш масштабне скорочення робочих місць за 20 років

Фондовий ринок
453
Гонконгська Cathay Pacific Airways Ltd., найбільша авіакомпанія Азії за обсягом міжнародних перевезень, проведе наймасштабніші за 20 років скорочення, щоб урізати витрати після отриманих у минулому році збитків.
Загалом авіакомпанія має намір скоротити близько 600 робочих місць, в тому числі 190 осіб з управлінського персоналу (близько 25%).
Скорочення не торкнуться ні пілотів, ні інших членів екіпажів літаків, і, як очікується, будуть завершені до кінця 2017 року, відзначають в компанії.
У березні компанія повідомила про збитки за підсумками минулого року – перші за вісім років, і оголосила про низку заходів зі зниження витрат.
За підсумками минулого року чистий збиток Cathay Pacific склав 575 млн гонконгських доларів ($74 млн), що стало найгіршим результатом з фінансової кризи в 2008 році. У 2015 році компанія отримала чистий прибуток у розмірі 6 млрд доларів.
Виручка авіакомпанії в минулому році опустилася на 9,4% – до 92,7 млрд доларів. Посилення конкуренції з іншими авіаперевізниками стало найбільш важливим чинником, що негативно вплинув на фінансові показники.
Раніше в цьому місяці посаду CEO Cathay Pacific обійняв Руперт Хогг, який замінив Айвена Чу, який пішов у відставку.
“Зміна звичок туристів, а також їх очікувань від наших послуг, посилення конкуренції і складний ділової прогноз призвели до необхідності суттєвих змін”, – заявив Хогг.
Акції Cathay Pacific за підсумками торгів у Гонконгу в понеділок подорожчали на 2,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас