Екс-власники Приватбанку можуть оскаржити його націоналізацію - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-власники Приватбанку можуть оскаржити його націоналізацію - юрист

Фондовий ринок
465
Заявлена Національним банком значна кількість кредитів, виданих “Приватбанком” пов’язаним особам, на сьогоднішній день не знайшла підтвердження, що дає колишнім власникам банку підстави для оскарження рішення держави про його націоналізації в судовому порядку.
Про це пише в своїй статті для Юлія Самаєва, з посиланням на слова керуючого партнера адвокатського об’єднання Suprema Lex Віктора Мороза, який є радником власників облігацій “Привату”.
“Насправді заявлена НБУ значна кількість кредитів, наданих пов’язаним особам, яка фактично покладена в основу націоналізації банку, на сьогоднішній день не знайшла підтвердження”, – сказав Мороз.
“У колишніх власників банку існують підстави для оскарження рішення держави про націоналізацію Приватбанку, однак, наскільки мені відомо, поки що це не входить в їхні плани”, – заявив юрист.
Самаєва вказує, що в майбутньому поставлені під сумнів перелік пов’язаних осіб та методика їх визначення можуть стати основою для спроб через суди повернути банк попереднім власникам.
“Ну звичайно, це перспектива не місяців, а років. Адже бажано повернути банк вже у відмінному, забезпеченому за рахунок платників податків фінансовому стані”, – підсумовує вона.

Довідка Finance.UA:

Кабінет міністрів 18 грудня минулого року прийняв рішення про націоналізацію “Приватбанку” і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас