Понад 70 корупційних справ опинилися на межі розвалу, - Холодницький — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 70 корупційних справ опинилися на межі розвалу, - Холодницький

Кримінал
544
Понад 70 кримінальних справ про корупцію можуть розвалитися в суді через порушення підслідності в розслідуванні.
Про це повідомив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.
Він стверджує, що через конкуренцію між правоохоронними органами за право розслідувати ту чи іншу справу, докази в цих антикорупційних процесах можуть бути не визнані в судах.
“Проблеми з такими розслідуваннями почнуться тоді, коли обвинувальні акти підуть до судів. З чим ми стикаємося в наших справах? Генеральна або військова прокуратура реєструють провадження – наприклад, вимагання хабара суддею. За статусом підозрюваного, згідно ст.216 КПК, це виключно наша підслідність. Але вони самі розслідують провадження. Від моменту внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань і до оголошення підозри збирається 80% доказів. Слідчі прокуратури розслідують, оголошують підозру, а потім “згадують”, що це не їхня компетенція. Тоді ми маємо таке: “НАБУ, забирай справу, доводь її до суду, ми тут пропіарилися, “лайки” у Facebook зібрали – розслідуйте, це ж ваша підслідність”, – розповідає Холодницький.
Глава САП спрогнозував, що через кілька років підозрювані в цих справах отримають виправдувальні вироки, а потім підуть до Європейського суду за матеріальною компенсацією за кримінальне переслідування.

Довідка Finance.ua:

  • За даними НАБУ, тільки на сьогоднішній день різні слідчі органи паралельно ведуть розслідування щодо восьми аналогічних обставин і фактів.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас