Tesla - збиткова компанія - Маск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla - збиткова компанія - Маск

Фондовий ринок
3967
Tesla планує в 2018 році випустити півмільйона електромобілів. Компанія роботизує своє виробництво у Фримонті, однак на фабриці як і раніше працює 10 000 осіб.
Видання The Guardian виявило, що робітникам доводиться працювати у важких умовах, а багато з них падають без сил прямо на складальній лінії. Однак, за словами Ілона Маска, компанія не прагне прибутку на шкоду своїм співробітникам, бо питання прибутку для Tesla поки що не стоїть в принципі.
В наступному році Tesla планує виробляти 500 000 одиниць електромобілів — майже на 500% більше, ніж в 2016 році. Глава компанії Ілон Маск не раз підкреслював, що для досягнення цієї мети Tesla буде використовувати роботизовані системи. Однак поки що нарівні з роботами на «фабриці майбутнього» компанії у Фримонті трудяться 10 000 робітників.
В інтерв’ю виданню Ілон Маск визнав, що робітникам доводиться виконувати важку працю протягом довгих годин, однак їхнє здоров’я і благополуччя турбує підприємця. Більш того, за минулий рік рівень безпеки на виробництві істотно підвищився.
При цьому багато хто відзначає, що мріяли влаштуватися в Tesla, бо компанія змінює світ, а саме виробництво виглядає дійсно футуристично. «Все тут з майбутнього — крім нас», — кажуть робітники.
Після травм або хвороб співробітники змушені повертатися до роботи якомога швидше. Якщо після лікарняного вони обирають помірне навантаження, то погодинна оплата скорочується. У деяких випадках оплата за годину знижується з $22 до $10.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас