Іспанські вчені зуміли дуже швидко перетворити вино на бренді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанські вчені зуміли дуже швидко перетворити вино на бренді

Світ
1289
Як відомо, виробництво якісного бренді займає кілька років. Це цілий процес перегонки вина та відстоювання в спеціальних бочках з особливих порід дерева. Особливий смак цьому напою, як правило, надає час витримування. Щоб дерево віддало виноматеріалу ароматичні речовини, повинно пройти іноді й кілька років.
За словами вчених, вже через кілька днів вони отримали напій, який за всіма характеристиками нагадував бренді хорошої якості. Таку оцінку дали і експерти, які дегустували новий напій.
Але проблема в тому, говорять вчені, що продавати такий алкоголь під виглядом бренді не можна. Справа в тому, що європейські закони визначають його як напій, витриманий в дерев’яних бочках, і ніяк інакше. Тому отриманий за допомогою впливу ультразвуком алкоголь, згідно із законом, не є бренді, навіть незважаючи на органолептичні показники.
Дослідники говорять, що якщо «ультразвуковий» алкоголь і з’явиться на ринку, то називатися він точно буде по-іншому.
Однак іспанські вчені знайшли спосіб, як прискорити процес перетворення вина на бренді. Для цього вони задіяли ультразвук. Завдяки цій технології, отримати елітний напій можна вже за кілька днів, без тривалого відстоювання, а також зберігши ексклюзивні смакові якості.
За словами вчених, процес екстракції ароматичних речовин з деревини можна прискорити за допомогою ультразвуку. Дослідники провели спеціальні експеримент, в якому пропускали виноградний спирт через дубові тріски. Робили це під тиском і з додатковим стимулюванням напою за допомогою ультразвукових хвиль, спрямованих на дерево.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас