Британська в'язниця першою в світі встановила бар'єр від дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська в'язниця першою в світі встановила бар'єр від дронів

Технології&Авто
628
Дві британські компанії, Drone Defence і Eclipse Digital Solutions, адаптували існуючі технології, що забезпечують активні радіоперешкоди, і створили Sky Fence – невидимий бар’єр, який не дозволяє дронам пролетіти на територію, яку він огороджує.
Наступного місяця система запрацює в невеликій в’язниці на 139 ув’язнених Les Nicolles, розташованій на острові Гернсі, що входить до складу Нормандських островів.
По периметру в’язниці встановлена мережа з близько 20 станцій глушіння радіосигналу, які створюють віртуальний бар’єр висотою 600 метрів, непроникний для БПЛА. Глушилки не пропускають сигнал з пульта управління дроном, тому безпілотник не може проникнути на територію в’язниці через повітряний простір.
Віртуальний бар’єр був розроблений в якості запобіжного заходу, говорить генеральний директор Drone Defense Річард Гілл. «З боку це виглядає так, ніби дрон відскакує від силового поля. Відеоекран оператора стає чорним, і він втрачає контроль над безпілотником», – говорить Гілл. За його словами, розроблені за останні кілька років безпілотники в разі втрати сигналу повертаються в ту точку, де вони перебували під контролем оператора. Тому зустріч дрона з віртуальним бар’єром не призведе до падіння безпілотника на землю.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас