Telegram запустив новий сервіс онлайн-платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Telegram запустив новий сервіс онлайн-платежів

Фондовий ринок
565
Telegram в прес-релізі повідомив про запуск сервісу онлайн-платежів Bot Payments (оплата через ботів). Суть полягає в тому, що продавці і постачальники послуг у вигляді ботів зможуть прямо через месенджер пропонувати свій товар, для чого їм буде додана кнопка Pay.
Користувач, у якого встановлений Telegram мінімальної версії 4,0, зможе звертатися до продавця через чат. Щоб щось придбати, йому буде потрібно відправити платіжній системі дані своєї банківської картки. У Telegram при цьому запевнили, що, оскільки компанія сама не буде займатися обробкою платежів, інформацію про картки сервіс не отримає.
У компанії заявили, що попервах платежі будуть проходити через американську процесингову платформу Stripe, однак пізніше повинні запрацювати і інші платформи — RazorPay, FlutterWave і PaymentWall, доступні більш ніж в 190 країнах світу.
Пізніше компанія обіцяє включення в число партнерів сервісів «Яндекс.Гроші» і Qiwi для Росії і Payme для Узбекистану.
Як раніше повідомлялося, Telegram вів переговори про організацію процесингу платежів в Росії і СНД зі Сбербанком. Однак немає даних про те, чим вони завершилися.

Довідка Finance.UA:

*Telegram засновано Павлом Дуровим.
  • У світі Telegram користується близько 100 млн осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас