Бізнесмен Ярославський планує купити Промінвестбанк - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнесмен Ярославський планує купити Промінвестбанк - ЗМІ

Фондовий ринок
591
Український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський претендує на купівлю Промінвестбанку, української “дочки” ВЕБа.
Повідомляється, що в четвер відбулося засідання наглядової ради ВЕБа, де, зокрема, і обговорювався продаж Промінвестбанку. Так, крім уже відомої пропозиції від групи інвесторів – девелопера Павла Фукса та народного депутата України Максима Микитася, був названий і Ярославський.
За інформацією джерел видання Коммерсант, Ярославський зробив пропозицію ВЕБу про купівлю Промінвестбанку в кінці минулого тижня. Угорська OTP group, яка також робила ВЕБу пропозицію про купівлю української “дочки”, вчора серед претендентів представлена не була. За словами джерел газети, обізнаних про перебіг переговорів, її пропозиція була фактично безгрошовою, що не влаштувало ВЕБ. Голова ВЕБа Сергій Горьков, коментуючи за підсумками наглядової ради продаж української “дочки”, не став називати кандидатів.
Ярославський підтвердив виданню, що направив ВЕБу пропозицію про придбання Промінвестбанку, не розкривши деталей. За його словами, придбання банківських активів давно цікавило бізнесмена. Зокрема, Ярославський вів переговори зі Сбербанком про купівлю його української “дочки”, підписав угоду про наміри, провів due diligence. Однак продавець в підсумку відмовився від угоди.
Після цього, за словами Ярославського, він почав розглядати інші банківські активи на Україні для інвестицій і зупинився на Промінвестбанку. Він уточнив, що ще не подавав заявку на купівлю Промінвестбанку в НБУ, оскільки поки що немає згоди продавця на угоду. У НБУ не відповіли на запит видання.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас