Саудівська Аравія розвиватиме власне виробництво військової техніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія розвиватиме власне виробництво військової техніки

Світ
363
Суверенний фонд добробуту Саудівської Аравії оголосив про створення держкорпорації з виробництва військової техніки Saudi Arabian Military Industries (SAMI) для розвитку цієї галузі в країні.
До 2030 року Саудівська Аравія, один з найбільших імпортерів озброєнь в світі, хоче направляти на внутрішні закупівлі 50% оборонного бюджету, тоді як зараз на ці цілі йде всього 2%, пише The Wall Street Journal.
Розвиток ВПК є одним з напрямків в рамках масштабної стратегії диверсифікації саудівської економіки і зниження залежності від нафтових доходів.
Нова компанія зосередить зусилля на виробництві та ремонті чотирьох груп: літаки, наземні транспортні засоби, радіоелектронне обладнання, а також стрілецьку зброю і ракети. SAMI має намір активно співпрацювати з іноземними та вже існуючими місцевими виробниками.
За оцінками держфонду, завдяки SAMI в Саудівській Аравії з’явиться 40 тис. нових робочих місць.
Саудівська Аравія в 2012-2016 роках займала друге місце в світі з імпорту основних видів звичайних озброєнь після Індії, свідчать дані Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI). У 2015 році оборонний бюджет становив $87,2 млрд. Основні постачальники – США (52%), Великобританія (27%), Іспанія (4,2%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас