Польща просить Єврокомісію оштрафувати "Газпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща просить Єврокомісію оштрафувати "Газпром"

Енергетика
451
Польща просить Європейську комісію оштрафувати російську компанію “Газпром” за порушення антимонопольного законодавства та створити конкурентні умови на ринку газу, про це йдеться в заяві польської PGNiG.
“Газпром” в кінці 2016 року направив ЄК підсумкові пропозиції щодо врегулювання антимонопольної справи, ініційованої в 2012 році. ЄК їх попередньо схвалила і зараз перевіряє реакцію ринку. Якщо коментарі ринку покажуть, що пропозиції не підходящі, вони не будуть прийняті. Дедлайном для прийому позицій учасників ринку було 4 травня, в даний час ЄК вивчає отримані думки.
Розслідування ЄК може йти за двома напрямками: один передбачає штрафи, інший передбачає узгодження з компанією зобов’язань, які вона бере на себе, щоб зняти побоювання Єврокомісії за конкуренцію в країнах союзу. Антимонопольна справа стосовно “Газпрому” ведеться по другому шляху, однак, відповідно до правил ЄС, якщо нинішні зобов’язання не будуть узгоджені з ринком, не будуть скориговані або вироблені нові і також узгоджені, то Єврокомісія може накласти штраф на компанію.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас