Заборона російських сайтів може нашкодити авіапасажирам в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона російських сайтів може нашкодити авіапасажирам в Україні

Казна та Політика
3159
Блокування російських поштових сервісів mail.ru, yandex.ru і yandex.ua може призвести до виникнення проблем у тисяч українських авіапасажирів.
Це пов’язано з тим, що багато авіакомпаній і агентств для максимальної автоматизації послуг і зниження витрат відправляють повідомлення про зміну розкладу або скасування рейсів по електронній пошті.
Водночас, за оприлюдненими в кінці 2014 ж року даними ПриватБанку на основі аналізу 5,5 млн email-адрес клієнтів, 64% українців використовують російські поштові сервери.
В результаті блокування пасажири, які вказали при бронюванні квитка в якості контактної електронну пошту на серверах mail.ru, yandex.ru або yandex.ua, можуть не побачити відправлене повідомлення про зміну статусу рейсу і спізнитися на рейс в разі його перенесення на більш ранній термін, або ж приїхати в аеропорт, в той час як рейс був скасований.
Щоб уникнути таких проблем, пасажирам потрібно зв’язатися з авіаперевізником і вказати в якості контактного новий email на альтернативному поштовому сервері, а в разі відсутності такого – перед зверненням в авіакомпанію створити його, радять експерти.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив персональні спеціальні економічні санкції на низку відомих російських IT-компаній і пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133 / 2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції стосовно «1С» – російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас