Volvo припиняє розробку дизельних двигунів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo припиняє розробку дизельних двигунів

Технології&Авто
2059
Шведський автовиробник припинить розробку нових дизельних двигунів вже цього року. Про це в інтерв’ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung розповів глава Volvo Хокан Самуельссон. Проте пізніше представники компанії пояснили, що Самуельсон говорив про плани компанії, а не про остаточне рішення.
В інтерв’ю керівник Volvo повідомив, що компанія продовжить удосконалювати нове покоління двигунів внутрішнього згоряння. Також концерн планує підвищити паливну ефективність дизельних двигунів, щоб скоротити кількість викидів CO2.
До 2023 року Volvo має намір повністю зупинити виробництво двигунів на дизельному паливі, повідомляє Reuters. Самуельссон зазначив, що після 2020 року стандарти щодо норм викидів для легкових автомобілів стануть суворішими, і виробництво дизельних автомобілів перестане бути економічно вигідним.
Концерн зробить ставку на виробництво гібридів і електрокарів. Перший електромобіль Volvo повинен з’явитися на ринку вже в 2019 році. Його виробництво базуватиметь ся в Китаї, але автомобіль буде розрахований на світовий ринок.
Раніше керівник компанії заявляв, що жорсткі норми регулювання викидів призведуть до зростання цін на дизельний транспорт, а найбільшу вигоду можна буде отримати від виробництва гібридів, що підзаряджаються.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас