Киянам спростять оплату за "комуналку": як працюватиме нова система — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянам спростять оплату за "комуналку": як працюватиме нова система

Особисті фінанси
1958
Вже через кілька тижнів на сайті КМДА з’явиться унікальний сервіс “Кабінет киянина”, де будь-який житель столиці зможе оплатити всі комунальні послуги єдиною електронною платіжкою, причому в один клік. Також там можна буде здійснювати інші платіжні операції.
“Після реєстрації на сайті у кожного буде свій пароль. Зайшовши в свій “Кабінет киянина”, жителі столиці зможуть заплатити за комунальні послуги. Там буде створено єдиний платіжний документ в електронному вигляді. Для користувачів “Картки киянина” оплата буде без комісії, – розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров. – Ті, хто буде оплачувати комунальні послуги своєчасно, можуть розраховувати на бонуси, наприклад, у вигляді безкоштовних поїздок у громадському транспорті або знижок на різні послуги “.
Зареєструватися в “Кабінеті киянина” зможуть лише ті, хто офіційно проживає в столиці, і люди, які офіційно працюють у Києві. В особистому кабінеті кияни зможуть отримувати різного роду повідомлення про важливі зміни і події в Києві. “Це буде розширений платіжний сервіс, оскільки, крім “комуналки”, можна буде оплатити, наприклад, харчування дитини в дитячому садку, а в майбутньому купити єдиний проїзний квиток і навіть записатися в електронну чергу до лікаря”, – пояснив Назаров.
“Оплатити “комуналку” за один раз – це круто. Зараз це займає досить багато часу. Втім, наші бабусі і дідусі звикли оплачувати паперові квитанції, і їх не перевчити”, – вважає киянин Олег. У мерії заявляють, що єдині платіжки в паперовому вигляді теж планують вводити, але поки ведуть переговори з монополістами, які надають ці послуги. “Як тільки вони підпишуть договори, які ми їм вже відправили, то відразу ж зможемо почати друкувати єдині квитанції”, – продовжив чиновник.
До речі, не так давно влада вже намагалася розіслати киянам єдині рахунки за “комуналку”, але все закінчилося великою плутаниною. Тепер подібного обіцяють не допустити. “Поява нових об’єднаних квитанцій – питання часу, адже єдиний платіжний документ вигідний всім – як споживачу, так і виконавцю послуг, адже можна економити на друку квитанцій”, – пояснив перший заступник директора ГІОЦ Андрій Щербина. До речі, оплатити “комуналку” онлайн можна ще на кількох ресурсах. Наприклад, на сайті “Центру комунального сервісу” (ЦКС) або ГІОЦ, а також на сайтах банків і компаній, які надають послуги.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас