Прокуратура Штутгарта розслідує роль глави Volkswagen Мюллера в "дизельгейті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Штутгарта розслідує роль глави Volkswagen Мюллера в "дизельгейті"

Фондовий ринок
91
Прокуратура Штутгарта в середу підтвердила, що веде розслідування про можливу причетність головного виконавчого директора німецького автовиробника Volkswagen (VW) Маттіаса Мюллера до маніпулювання ринком на тлі дизельного скандалу.
Минулого тижня німецькі ЗМІ повідомили про розслідування з посиланнями на інформовані джерела. Мова йшла про діяльність М.Мюллера в якості члена ради директорів Porsche SE, яка є дочірньою компанією VW.
Аналогічне розслідування ведеться стосовно колишнього CEO VW Мартіна Вінтеркорна, голови наглядової ради автоконцерну Ханса-Дітера Пьоча і члена ради директорів Porsche SE Філіпа фон Хагена, йдеться в прес-релізі штутгартської прокуратури.
Заяву про порушення справи проти керівництва VW було подано Федеральним управлінням з нагляду за фінансовим сектором (BaFin). Влітку 2016 року відомство зверталося до прокуратури, заявляючи про те, що підозрює топ-менеджерів автоконцерну в маніпуляції інформацією щодо акцій Porsche SE, зазначає Deutsche Welle.
Всі три фігуранти підозрюються в тому, що вони “умисно з запізненням поінформували акціонерів про фінансові наслідки для Porsche SE скандалу навколо маніпулювання програмним забезпеченням на дизельних автомобілях Volkswagen AG “, наголошується в повідомленні прокуратури Штутгарта.
Прокуратура міста Брауншвейг також розслідує аналогічні маніпуляції. Під підозрою знаходяться Х.-Д.Пьоч, М.Вінтеркорн і Херберт Дісс, який відповідає в VW за розвиток брендів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас