Мільйонери вважають поточний період найбільш непередбачуваним в історії - опитування UBS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонери вважають поточний період найбільш непередбачуваним в історії - опитування UBS

Світ
592
Переважна більшість людей з високим рівнем добробуту, які брали участь у нещодавньому опитуванні UBS, вважають, що поточний період (без уточнення часових меж) є найбільш непередбачуваним в історії.
Як вказано в доповіді швейцарського банку, таку думку висловили 82% з 2842 респондентів з Великобританії, Італії, Швейцарії, Японії, Гонконгу, Сінгапуру і Мексики.
Кожен з них має інвестовані активи на суму не менше $1 млн (за винятком нерухомості).
Частка тих, хто дотримується цієї точки зору, є найвищою серед багатих мексиканців і сінгапурців – 84%.
Три чверті респондентів вважають кеш надійною альтернативою в той час, коли на ринках панує невизначеність. Близько половини (51%) зберігають оптимізм, розраховуючи на поліпшення ситуації з особистими фінансами в найближчі 12 місяців, 13% побоюються погіршення, решта не очікує суттєвих змін.
Більше трьох чвертей мільйонерів вважають, що емоції зараз відіграють більш значну роль у формуванні громадської думки, ніж факти, зокрема, саме емоції визначали підсумки останніх виборів. 68% заможних людей, опитаних UBS, скаржаться на надлишок інформації, який не допомагає, а заважає приймати важливі рішення, а 72% респондентів зазначають: короткострокові фактори і ризики відволікають їх від довгострокового фінансового планування.
Незважаючи на це, більшість (57%) опитаних впевнені, що вони зможуть впоратися з невизначеністю і реалізувати довгострокові цілі. Три чверті респондентів при цьому розраховують на допомогу експертів і готові платити за їхні рекомендації.
Заможні громадяни найбільше схильні вірити газетам (70%) і провідним телеканалам (63%), при цьому довіра до телебачення значною мірою залежить від країни: у Великобританії до нього прислухається майже 75% респондентів, в Італії та Мексиці – лише половина.
Найбільшою проблемою Мексики її мільйонери назвали корупцію. Британці стурбовані процесом переговорів про вихід з Євросоюзу (Brexit), італійці – високим безробіттям серед молоді, швейцарці – цінами на нерухомість. Жителів Сінгапуру турбує ситуація в світовій торгівлі та зростання загрози протекціонізму, а підданих Японії хвилює старіння населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас