Санкції проти російських IT-сервісів стосуються не програмних продуктів, а фізичних або юридичних осіб - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкції проти російських IT-сервісів стосуються не програмних продуктів, а фізичних або юридичних осіб - РНБО

Казна та Політика
1497
Санкції, введені рішенням Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) проти російських IT-сервісів, стосуються не програмних продуктів, а фізичних або юридичних осіб.
Про це повідомив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО Валентин Петров у ході “круглого столу” на тему “Нові санкції проти країни-агресора: що далі?” в Києві в середу.
“В даному випадку, якщо ми торкаємося IT-сфери, то мова йде про розробників, розповсюдників, фірми, що надають підтримку, пов’язані з IT-індустрією”, – зазначив він.
В. Петров нагадав, що коли велося розслідування атак на фінансовий сектор, які відбулися в грудні минулого року, виявилося, що більшість уражених машин мали російське ПЗ.
“Ми припускаємо, що російське ПЗ, перш за все, надає можливість потенційного несанкціонованого доступу до інформації, можливість завдання шкоди інформації. Крім того, третій-четвертий рік йде неоголошена війна, ми не можемо собі дозволити фінансувати за рахунок державного бюджету країни агресора. Така логіка лежала в основі рішення РНБО”, – констатував В. Петров.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України ввів у дію рішення РНБО про санкції проти соціальних мереж “ВК” і “Одноклассники”, а також компаній “1С”, “Мейл.ру”, “Яндекс” і їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів “Яндекса” і Mail.ru заборонений на три роки.
  • Юристи вважають, що механізми реалізації санкцій, введених проти російських IT-сервісів і компаній, викликають цілу низку питань і можуть послужити приводом для судових позовів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас