В Укртелекомі вже працюють над блокуванням російських сайтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укртелекомі вже працюють над блокуванням російських сайтів

Казна та Політика
990
Один з найбільших українських операторів телекомунікацій «Укртелеком» почав роботи з виконанню рішення Ради національної безпеки і оборони, закріпленого указом президента, про блокування російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», а також інших ресурсів, які підпали під санкції.
Про це написав директор з корпоративних комунікацій оператора Михайло Шуранов на своїй сторінці в мережі Facebook.
«Укртелеком» виконує вимоги указу президента України про заборону надання послуг доступу до веб-ресурсів, оприлюднених в указі.
Процес досить складний і вимагає певного часу, враховуючи значну кількість ресурсів. Роботи вже розпочато», – повідомив він.
Шуранов зазначив, що роботи з блокування сайтів будуть проводитися поетапно. Згідно з попередньою оцінкою фахівців компанії, тривалість робіт займе від декількох днів до тижня.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив персональні спеціальні економічні санкції на кілька відомих російських IT-компаній та пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції стосовно «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Також будуть заблоковані сайти антивірусних компаній Лабораторія Касперського та DrWeb.
  • Крім цього, доступ буде заблокований до всіх сервісів Mail.Ru Яндексу, окрім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас