Заборона Вконтакте і Одноклассников може обмежити доступ українців до інформації, - Freedom House — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборона Вконтакте і Одноклассников може обмежити доступ українців до інформації, - Freedom House

Казна та Політика
1210
Указ президента України Петра Порошенка про заборону російських соціальних мереж, зокрема Вконтакте і Одноклассники, може обмежити доступ українців до інформації та вільного висловлювання думок і переконань.
Про це заявили у правозахисній організації Freedom House.
“Нас турбує таке рішення, в Україні блокують доступ до медійних ресурсів, сайтів та ЗМІ. Це може призвести до обмеження доступу до інформації, обговорення політичних та соціально важливих питань громадян в плюралістичній медійній сфері.
В часи, коли українська влада каже одне, а громадяни, як правило, говорять інше – повинен бути вільний доступ до всіх думок і позицій. Щоб всі могли робити власні висновки”, – йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше директор з корпоративних комунікацій ПАТ “Укртелеком” Михайло Шуранов повідомив, що вже почалися роботи з блокування заборонених сайтів, зокрема Вконтакте і Одноклассники.

Довідка Finance.UA:

  • Президент України Петро Порошенко розширив персональні спеціальні економічні санкції на низку відомих російських IT-компаній та пов’язаних з ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Одноклассники», передбачає санкції стосовно «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Також будуть заблоковані сайти антивірусних компаній Лабораторія Касперського та DrWeb.
  • Крім цього, доступ буде заблокований до всіх сервісів Mail.Ru Яндексу, окрім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас