Кількість українських компаній під санкціями зросла із 6 до 66 за рахунок постачальників IT-послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість українських компаній під санкціями зросла із 6 до 66 за рахунок постачальників IT-послуг

Казна та Політика
889
Кількість українських компаній, стосовно яких указом президента України №133 від 15 травня запроваджено санкції, збільшилася із 6 до 66 за рахунок постачальників IT-систем та IT-послуг.
Зокрема, згідно з доповненням до наказу, під санкції потрапили ТОВ “Софтлайн Груп “Україна”, ТОВНВОЕДД”, ТОВ “Оптима-Україна”.
Санкції також запроваджено стосовно трьох компаній, пов’язаних з “Енвіжн-Україна”, а також ТОВ “Сапран Україна”, ТОВ “Монт УА”.
Згідно з указом, запроваджені терміном на три роки санкції передбачають блокування активів – тимчасове обмеження права людини користуватися та розпоряджатися майном, що належить їй; обмеження торговельних операцій; запобігання виведенню капіталів за межі України; призупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань; обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.
Окрім того, вони полягають у забороні здійснення державних закупівель товарів, робіт і послуг у зазначених юридичних осіб; припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну або вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками; забороні передачі технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності.
Довідка Finance.UA:
  • Президент України Петро Порошенко розширив персональні спеціальні економічні санкції на низку російський відомих IT-компаній і пов’язаних із ними українських юросіб.
  • Зокрема, новий указ президента України Петра Порошенка №133/2017 крім обмеження доступу на сайтах «ВКонтакте» і «Однокласники», передбачає санкції щодо «1С» — російської компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бухгалтерського обліку.
  • Блоковані також будуть сайти антивірусних компаній Лабораторія Касперського та DrWeb.
  • Крім цього, доступ буде заблокований до всіх сервісів Mail.Ru Яндекса, окрім головної сторінки пошуковика.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас