"Нафтогаз" повернув ЄБРР 300 мільйонів револьверного кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" повернув ЄБРР 300 мільйонів револьверного кредиту

Фондовий ринок
231
НАК “Нафтогаз України” погасила позику в рамках другого раунду використання коштів за поновлювальною кредитною лінією Європейського банку реконструкції та розвитку.
Про це повідомляє прес-служба держхолдингу.
Як наголошується, протягом липня-вересня 2016 року “Нафтогаз” повністю використав доступні кошти за кредитом у розмірі 300 млн доларів. Виплати процентів та повернення кредиту відбулися вчасно.
“Кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року. “Нафтогаз” планує скористатися її коштами для підготовки до наступного опалювального сезону”, – повідомляє компанія.
“Кредитна лінія ЄБРР не лише надає нам можливість отримувати дешевий ресурс для закупівлі газу перед опалювальним сезоном, а й відіграє важливу роль у просуванні реформ в енергетичному секторі”, – зазначив голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв.
“При цьому Нафтогаз частково фінансував договори, укладені за результатами процедур закупівлі за кредитні кошти ЄБРР, за власний рахунок”, – йдеться у повідомленні.

Довідка Finance.UA:

  • Компанії Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S.p.A., RWE Supply & Trading GmbH та Uniper Global Commodities SE були постачальниками “Нафтогазу” за кошти ЄБРР.
  • “Нафтогаз” і ЄБРР підписали револьверну кредитну угоду на 300 млн дол. в жовтні 2015 року.
  • Всього в Україну надійшло 1,8 млрд кубів газу в рамках цього кредиту.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас