У Луценка викрили банду розкрадачів Терра Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Луценка викрили банду розкрадачів Терра Банку

Кримінал
676
Генеральна прокуратура України завершує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами розкрадання коштів вкладників Терра Банку його власниками та посадовими особами, у результаті чого банк був визнаний неплатоспроможним.
За інформацією ГПУ, опублікованою на сайті відомства, на даний момент слідством доведено факти розкрадання з Терра Банку 360 млн гривень, у зв’язку з чим було повідомлено про підозру у вчиненні розкрадання грошових коштів банку в особливо великих розмірах семи членам встановленої злочинної організації.
Крім Руслана Циплакова, який володів Терра Банком в 2011-2013 роках, до складу злочинної групи входили також основний акціонер банку з 2013 по 2014 рік Сергій Клименко, фактичний бенефіціар фінустанови, відомий у минулому політик-«регіонал» Максим Луцький та ще кілька осіб, які входили до складу керівництва Терра Банку.
Слідство встановило, що дані особи організували схему видачі кредитів власним компаніям і фірмам без застав, або під заставу майна, вартість якого була завищена в сотні разів. Таким чином, за різними оцінками, з Терра Банку було виведено понад 1 млрд гривень, що і призвело до банкрутства банку.
Як повідомлялося, у вересні 2015 року Сергій Клименко був затриманий правоохоронцями за підозрою в шахрайстві з коштами вкладників Терра Банку на суму понад 1 млрд гривень, проте згодом йому вдалося вийти на волю під заставу і покинути територію України. Зараз його місцезнаходження невідоме, а сам він оголошений в міжнародний розшук.
У свою чергу Максим Луцький проходить головним підозрюваним у ще одній справі про незаконне виведення з власності землі Національного авіаційного університету та її подальшої забудови, за рахунок в тому числі коштів, вкрадених з Терра Банку.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас