Moody's купує постачальника корпоративних даних Bureau van Dijk за 3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's купує постачальника корпоративних даних Bureau van Dijk за 3 млрд євро

Фондовий ринок
110
Moody’s Corp. купує нідерландську Bureau van Dijk, глобального постачальника корпоративної інформації та бізнес-аналітики, за 3 млрд євро.
“Bureau van Dijk є швидкозростаючою компанією в сфері збору і розповсюдження інформації, яка помістить Moody’s в центр унікальної мережі глобальних даних у сфері ризик-аналітики”, – заявив президент і головний виконавчий директор Moody’s Реймонд МакДеніел.
“Угода дає значні можливості для підрозділу Moody’s Analytics в плані надання додаткових продуктів, створення нових рішень для ризик-аналітики, а також розширення доступу до нових і сегментів ринку, що розвиваються”, – зазначив він.
Bureau van Dijk, штаб-квартира якої розташована в Амстердамі, займається збором і стандартизацією інформації, а також поширенням однієї з найширших корпоративних баз даних, що містить інформацію про понад 220 млн компаній.
За 30 років компанія створила партнерства з понад 160 незалежними постачальниками інформації, створивши платформу, яка забезпечує клієнтам доступ до даних, призначених для вирішення широкого кола ділових проблем, йдеться в прес-релізі Moody’s.
Moody’s планує профінансувати операцію за рахунок грошових коштів і розміщення нових боргових зобов’язань. Угода вимагає схвалення регуляторів Євросоюзу і, як очікується, буде закрита в кінці третього кварталу 2017 року.
Згідно з оцінками Moody’s, синергетичний ефект від операції складе близько $45 млн на рік до 2019 року і $80 млн до 2021 року. Купівля Bureau van Dijk почне позитивно позначатися на прибутку Moody’s в 2019 році, зазначають у Moody’s.

Довідка Finance.UA:

  • Минулого року виручка Bureau van Dijk склала $281 млн, EBITDA – $144 млн.
  • За оцінками Moody’s, синергетичний ефект від операції складе близько $45 млн на рік до 2019 року, і $80 млн до 2021 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас