У "Нафтогазу" виникли проблеми з СБУ - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазу" виникли проблеми з СБУ - ЗМІ

Фондовий ринок
586
Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ ініціює проведення перевірки фінансово-господарської діяльності НАК “Нафтогаз України”.
Про це йдеться у зверненні СБУ до начальника Офісу великих платників податків ЄФС Євгена Бамбізова.
Видання вказує, що “Нафтогаз”, можливо, ухилився від сплати податкових платежів при імпорті на територію України природного газу з території РФ за контрактом від 2015 року з ВАТ “Газпром”.
“Протягом 2015 року митницею було оформлено “періодичні митні декларації” (тимчасові документи, чинні до подачі основної декларації на товар – Ред.) на переміщення газу в обсязі 2 млрд куб. м щомісяця. За жовтень-листопад 2015 року на підставі даних декларацій переміщено 2 млрд куб. м і 0,38 млрд куб. м природного газу за попередньою ціною 227,36 доларів за тисячу куб. м”, – йдеться в документі.
З нього випливає, що митне оформлення цього обсягу не завершено досі, але після коригувань законодавства України, з 1 січня 2017 року “Нафтогаз” увійшов до числа суб’єктів, зобов’язаних сплачувати ПДВ з зовнішньоекономічних операцій.
“Таким чином, сума несплачених податкових платежів становить 3 млрд грн. Враховуючи вищевикладене, просимо розглянути питання про проведення документальної перевірки фінансово-господарської діяльності НАК “Нафтогаз”, – йдеться у зверненні СБУ до ДФС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас