Російський ВТБ оцінив ризики українських "доньок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський ВТБ оцінив ризики українських "доньок"

Фондовий ринок
536
Російський ВТБ оцінив свої ризики на українські “доньки” приблизно в 30 млрд рублів (близько $530,78 млн – НВ Бізнес) станом на 31 березня без урахування кредитів і депозитів.
Такі дані випливають із звітності ВТБ за перший квартал по МСФЗ.
В даний час в Україні працюють два дочірні банки групи ВТБ (Україна) і БМ банк (дістався ВТБ після купівлі Банку Москви).
Група в травні минулого року заявила про намір продати ВТБ (Україна) у разі появи цікавих пропозицій. Проте вже в червні керівництво ВТБ повідомило, що призупинило активний пошук покупців. Розмови про відхід групи з українського ринку поновилися в березні 2017 року після того, як Київ ввів санкції щодо українських банків з російським державним капіталом. Введені на рік обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.
“Нас часто запитують, коли, як ми підемо, що продамо. Це досить складний процес, тим більше що українська влада продовжує нам ставити палиці в колеса і в цьому процесі. Але тим не менш, ситуація зрозуміла – ми будемо закриватися, будемо йти, поступово або відразу, буде залежати від того, які можливості у нас будуть і як дадуть звідти піти”, – говорив на річному зборах ВТБ в квітні глава банку Андрій Костін.

Довідка Finance.UA:

  • НБУ 23 березня ввів терміном на 1 рік санкції проти п’яти працюючих в країні структур російських держбанків. А саме: Сбербанку, ВТБ Банку, БМ Банку, Промінвестбанку та VS Bank (“донька” Сбербанку).
  • Також їм заборонено виведення капіталів за межі України на користь пов’язаних з ними осіб.
  • Станом на березень ризики групи на українські “доньки” включають 13,5 млрд рублів чистих активів банків (без урахування міжгрупових кредитів, депозитів та дебіторської заборгованості цих банків перед підприємствами групи) та накопичену негативну валютну переоцінку в розмірі 16,7 млрд рублів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас