У Мінекономіки повідомляють про спробу депутатів "поховати" ProZorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки повідомляють про спробу депутатів "поховати" ProZorro

Казна та Політика
675
Наступного тижня парламент планує розглядати законопроект про кібербезпеку, куди депутати внесли правки, які, на думку Міністерства економіки, зупинять роботу системи ProZorro
У вівторок Верховна Рада у другому читанні має розглядати законопроект №2126 “Про основні засади кібербезпеки України”. Тим не менш, профільний комітет парламенту, за словами першого заступника міністра економрозвитку Максима Нефьодова, схвалив цей законопроект з правками, які фактично зупинять роботу системи електронних закупівель ProZorro.
“У лютому депутат “Відродження” Віктор Бондар вже намагався вбити систему публічних закупівель ProZorro за допомогою поправок у законопроект “Про довірчі послуги”. Не пройшло. Сьогодні точно ті самі правки ми знайшли вже затвердженими до другого читання в законопроекті про кібербезпеку”, — повідомляє Фахівець.
За словами заступника міністра, правки до законопроекту пропонують альтернативне визначення електронного майданчика ProZorro, тобто буде мати місце законодавча колізія. Також на електронні майданчики та іншу інфраструктуру закупівель пропонують поширити визначення “критичної інфраструктури”, а тому їх будуть жорстко регулювати і контролювати силові відомства.
Крім того, депутати запропонували дозволити електронному майданчику самостійно вирішувати, чи повинен учасник надавати забезпечення за конкретним тендером, в тому числі майданчик зможе вимагати його застрахувати. При цьому ціни на послуги, в тому числі і на таке страхування, електронний майданчик повинен встановлювати самостійно (зараз же вони регулюються Кабміном).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас