Мер італійської провінції пообіцяв роздавати гроші новим мешканцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер італійської провінції пообіцяв роздавати гроші новим мешканцям

Світ
746
Мер гірського села Борміда, що знаходиться на північно-заході Італії, пообіцяв заплатити 2 тисячі євро кожному, хто переїде туди жити.
При цьому, за словами мера, для нових переселенців оренда квартири з кухнею, ванною, вітальнею, гаражем і коморою, льохом і чотирма спальнями буде коштувати всього 50 євро на місяць.
Найрозкішніші сільські апартаменти будуть коштувати 120 євро на місяць.
Такі заходи вжито для того, щоб село не перетворилася на місто-привид. Воно знаходиться далеко від інших населених пунктів, і зараз його населення складає всього 394 людини.
В останні роки більшість місцевих молодих людей переїжджають жити в найближчі великі міста — Савону і Геную.
Мер Даніеле Гальяно підкреслює, що всі деталі привабливої пропозиції повинні бути схвалені місцевими органами самоврядування, однак він налаштований на позитивний результат справи.
“Ми все ще працюємо над планом, але будемо раді всім, хто захоче приїхати і жити тут, — каже інший представник місцевої адміністрації, який не став називати свого імені. — Ми маленька, але дуже дружелюбна громада. Наше село розташовується високо в горах недалеко від моря, повітря у нас дуже чисте”.
Пропозицією вже зацікавилася величезна кількість людей з різних країн, однак є нюанс: у селі практично немає роботи.
Втім, навіть це не зупиняє любителів сільського усамітнення. Багато хто може працювати віддалено і тому цікавляться, чи є в італійському селі високошвидкісне підключення до Інтернету.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас