Британія витрачає сотні тисяч фунтів на "швидкі" для хворих з ожирінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія витрачає сотні тисяч фунтів на "швидкі" для хворих з ожирінням

Світ
226
Влада Британії витрачає сотні тисяч фунтів стерлінгів на переобладнання та вдосконалення машин швидкої допомоги обладнанням, яке дозволяє краще допомагати людям, які страждають від зайвої ваги.
За останнє десятиліття кількість пацієнтів з ожирінням зросла в 10 разів – з 52 тис. осіб у 2006 році до 520 тис. осіб торік.
При цьому на північно-заході країни їх кількість зараз найбільш значна – 78 тис. осіб. Служба швидкої медичної допомоги, яка обслуговує цей регіон, витратила на спеціальне обладнання 184 тис. фунтів стерлінгів ($237 тис.) з 2015 року. Наявні у неї вісім бариатрических автомобілів здійснили 40 тис. виїздів за останні чотири роки.
“Фельдшери і лікарі швидкої допомоги йдуть на пенсію в 67 років. З віком дуже важко носити на собі пацієнтів, а пацієнти важать все більше і більше”, – заявив Річард Веббер з Коледжу фельдшерів.
Колишній працівник швидкої допомоги Роб Шоу зазначає, що йому доводилося мати справу з пацієнтами вагою понад 190 кілограмів.
У Лондоні працюють три баріатричні машини, в яких використовуються носилки, що витримують до 445 кілограмів. У Східному Мідленді є 225 автомобілів для пацієнтів з вагою до 317 кілограмів, шість обладнані підйомниками. На південно-заході країни і в Йоркширі всі машини швидкої допомоги підходять для людей з великою вагою.
Схід країни витратив за останні три роки 432 тис. фунтів на спеціальне обладнання. В регіоні працює вісім автомобілів для пацієнтів з ожирінням, а також є 16 баріатричних каталок.
Швидка допомога південно-східного узбережжя витратила 562 тис. фунтів на три машини, які були переоснащені для перевезення важких пацієнтів, а також ще 36 тис. фунтів на підйомники і більш міцні носилки. За останні п’ять років баріатричні автомобілі регіону виїжджали на виклики 1,7 тис. разів.
За даними Національної системи охорони здоров’я Великобританії, понад 60% жінок і 70% чоловіків у країні страждають від тих чи інших проблем, пов’язаних із зайвою вагою. Третина дітей у віці від трьох до 15 років також має ці проблеми.
Міністерство охорони здоров’я заявляє, що щорічні витрати на лікування пов’язаних з ожирінням захворювань перевищують суму, яка витрачається на роботу поліції, пожежної і судової служб разом узятих. Зокрема, в 2014-2015 фінансовому році подібні медичні витрати становили 5,1 млрд фунтів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас