Гонтарева заперечує політичний тиск при виведенні Діамантбанку з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева заперечує політичний тиск при виведенні Діамантбанку з ринку

Фондовий ринок
360
Причиною прийняття Національний банком України (НБУ) рішення 24 квітня про визнання Діамантбанку (Київ) неплатоспроможним є невиконання його головою правління Олегом Ходачуком своїх зобов’язань щодо докапіталізації банку на 750 млн грн, заявила Валерія Гонтарева.
“Стояв дедлайн – 21 квітня, п’ятниця, який Ходачук своєю рукою написав в гарантійній заяві. На п’ятницю Ходачук не виконав своє зобов’язання, а в понеділок банк вивели з ринку”, – сказала вона.
Гонтарева уточнила, що на 1 квітня 2017 року Діамантбанк входив у другу двадцятку українських банків за розміром активів, повинен був виконати норматив 5% достатності регулятивного капіталу, однак порушив це зобов’язання.
За її словами, голова правління Ходачук сповістив НБУ про свій намір стати акціонером банку і внести в його капітал необхідні 750 млн грн, “приніс документи, приніс виписку з рахунка, що гроші у нього на це є, і написав особисту розписку, якого числа він їх внесе”.
“Ми ніколи не виводимо банк, якщо ми не дали можливість акціонерам або інвестору внести в нього гроші”, – зазначила глава НБУ, уточнивши, що Нацбанк вимагав підтвердити легальне походження цих коштів аудиторським висновком.
Коментуючи слова Ходачука про те, що основною причиною неможливості докапіталізувати банк у встановлені терміни стало затримання детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) власника 2,5% акцій банку, екс-народного депутата Миколи Мартиненка, Гонтарева сказала: “Якщо головна причина відсутності грошей у Ходачука – це затримання Мартиненка, тоді запитайте у нього, чи реально він представляв себе інвестором і чому його власні гроші йому не дали перерахувати через затримання Мартиненка”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас