Путін підписав указ проти анонімності в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін підписав указ проти анонімності в інтернеті

Світ
2305
Президент Росії Володимир Путін підписав указ проти анонімності в інтернеті та про врегулювання схожих на засоби масової інформації сервісів. Про це йдеться в «Стратегії розвитку інформаційного суспільства в Російській Федерації на 2017-2030 роки», текст якої опублікований на сайті Кремля.
Тепер протягом півроку уряд Росії має зайнятися підтримкою традиційних ЗМІ та врегулюванням схожих на них сервісів. Мова йде про новинні агрегатори, соціальні мережі, інтернет-телебачення, месенджери, а також про будь-які сайти в інтернеті.
«Подібні заходи необхідні для формування в Росії інформаційного простору, що враховує потреби громадян і суспільства в отриманні якісних і достовірних відомостей“», – йдеться в тексті.
У стратегії розвитку інформаційного суспільства пропонується вжити заходів, які б виключили анонімність користувачів Мережі та їх «безвідповідальність і безкарність». Крім того, планується створити спеціальну систему, що гарантувала б особисту безпеку користувачів, конфіденційність їхньої інформації».
Крім того, Путін доручив чиновникам з 1 жовтня 2017 року розробити заходи, які дозволили б державним органам перейти на російські засоби шифрування, а також створити систему захисту російської інфраструктури від кібератак.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас