Британська поліція заарештовуватиме за рекомендаціями ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська поліція заарештовуватиме за рекомендаціями ШІ

Світ
438
Британська поліція в місті Дарем планує почати використовувати штучний інтелект, щоб визначати, чи повинен підозрюваний перебувати під вартою.
Система називається Hart. Вона буде класифікувати злочинців за трьома категоріями: низький, середній і високий ризик повторного вчинення злочину. ШІ також може використовуватися для того, щоб визначити, чи варто затримати людину на більш тривалий час, або її можна відпустити під заставу.
Штучний інтелект аналізує кримінальну історію злочинця, щоб потім з неї зробити висновки. Згідно з тестами, які проводилися в 2013 році, Hart в 98% випадків правильно визначив злочинців з низьким рівнем ризику, і у 88% випадків — з високим ризиком.
Подібні системи можуть значно підвищити ефективність роботи поліцейських, вони також стають частиною судової системи, наприклад, в штаті Нью-Джерсі або в Австралії. Однак, їх вже звинувачують в упередженості — так, ув’язнений Ерік Луміс подав позов до Верховного суду штату Вісконсін з вимогою переглянути використання алгоритму для винесення судових рішень. На думку Луміса, система працює некоректно і виносить рішення упереджено, ґрунтуючись на загальних фактах.
Такі системи враховують такі фактори, як стать або місце проживання, і в поліції Дарема вважають, що на їхні рішення в жодному разі не можна повністю покладатися. Вони планують використовувати свій штучний інтелект лише як консультативну допомогу.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас