Саудівський принц побудує у Вінницькій області нову електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівський принц побудує у Вінницькій області нову електростанцію

Енергетика
1300
Агентство регіонального розвитку Вінницької області і компанія «Поларіснет» (Саудівська Аравія) підписали договір про взаємодію, співробітництво та супровід інвестиційної діяльності проекту з будівництва сонячних електростанцій потужністю 30 МВт у Вінницькій області.
Договір підписано 10 травня під час зустрічі керівництва області з принцом Саудівської Аравії Абдуллібіном Ялав Аль Саудом, членом Саудівської королівської сім’ї, який перебуває з робочим візитом у Вінницькій області.
Проект передбачає будівництво сонячних електростанцій на земельній ділянці площею 110 га, наданій ТОВ «Поларіснет» в оренду строком на 25 років.
Передбачається інвестування в даний проект не менше ніж 30 млн євро, що дозволить генерувати 30 МВт-год екологічно чистої електроенергії, створити до 100 робочих місць для технічного обслуговуючого персоналу.
Переможець інвестиційного конкурсу щодо умов повинен створити супутню інженерну інфраструктуру, яка може бути передана на баланс відповідних територіальних громад.
У свою чергу принц висловив зацікавленість в різних напрямках співпраці з вінницьким регіоном не тільки в сфері виробництва сонячної енергії, але й поглиблення торговельних зв’язків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас