Ціни на нафту продовжують зростасти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту продовжують зростасти

Енергетика
455
Вартість нафти знижується вранці в четвер, в той час як інвестори продовжують відігравати опубліковані в середу дані статистики щодо зниження запасів “чорного золота” в США, свідчать дані торгів.
Станом на 08.11 КЧ вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,48% – до 50,46 долара за барель. Ціна червневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,55% – до 47,59 долара за барель.
Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 5 травня, знизилися на 5,2 мільйона барелів, або на 1% – до 522,5 мільйона барелів. Аналітики вважали, що показник зменшився на 1,786 мільйона барелів, або на 0,33%, до 526,014 мільйона барелів.
“Дані статистики (щодо запасів нафти в США – ред.) припускають, що споживання (нафти – ред.) залишається стійким”, – цитує газета The Wall Street Journal аналітика з сировинних товарів Commonwealth Bank of Australia Вівека Дхара (Vivek Dhar).
Водночас, трейдери відзначають, що надлишок пропозиції на ринку нафти все ще залишається значним. “Надлишок (пропозиції – ред.) все ще залишається великим і, ймовірно, його буде складно знизити через відновлення видобутку в Лівії і Нігерії”, – наводить газета думку аналітика SCI International Гао Цзяна (Gao Jian).
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас