Найважливіші цифри і цитати середи, 10 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати середи, 10 травня

529
Найважливіші цифри і цитати середи, 10 травня
  • Топ-банки в Україні, які зафіксували найбільші прибутки та збитки в 1 кварталі 2017
  • Монетизація пільгового проїзду торкнеться 10 мільйонів українців
  • Кількість банків за 3 місяці зменшилась з 96 до 92
  • Функції голови НБУ з 10 травня буде виконувати заступник Гонтаревої – Луценко
  • Капіталізація Apple перевищила 800 мільярдів доларів
“Моя місія завершена”: Гонтарева написала прощальне послання
«Сьогодні мій останній робочий день в Національному банку, тому я хочу попрощатися і подякувати всім, хто підтримував на цьому важкому шляху реформування фінансової та банківської системи нашої країни. Багатьох людей, яким я вдячна, я ніколи не бачила: можу тільки здогадуватися, хто в кінці 2014 запустив проект Save Gontareva, під яким з’явилося більш ніж 1000 лайків в морі загальної ненависті. Я так і не дізналася ім’я людини, яка в розпал війни і фізичного знищення нашої промисловості на сході країни написала: «Гонтарева винна у падінні гривні не більше, ніж стюардеса в катастрофі літака», – написала Гонтарева.
Борги підприємств Ахметова погасять за рахунок держбюджету, держбанків і населення – експерт
“Фінансова схема була інша. Луганська ТЕС продавала електроенергію ДП “Енергоринок”, та — ЛЕО, а ЛЕО — споживачам, які повинні були платити. Оскільки вони майже не платили, то у ЛЕО формувався борг перед ДП”, – пише експерт Герус.
ЄС через кілька днів оголосить про спрощення візового режиму з Україною, – Могеріні
“Ми не визнаємо і не визнаємо ніколи незаконну анексію Криму Росією”, – заявила також Могеріні. За її словами, ЄС буде продовжувати роботу з врегулювання конфлікту на сході України. Посли держав-членів Євросоюзу раніше, 2 березня 2017 року, схвалили неофіційну угоду щодо лібералізації візового режиму з Україною. 6 квітня більшість депутатів Європарламенту підтримали це рішення.
Гонтарева призначила тимчасового голову Нацбанку
“Я оголосила всім, що працюю до 10 травня. Призначила свого першого заступника Якова Васильовича Смолія в. о. голови Національного банку, і він буде виконувати ці обов’язки, поки не призначать нового голову”, – сказала Гонтарева.
В уряді запевнили, що пенсію не підніматимуть за рахунок емісії грошей
«Найголовніше, щоб це (кошти на осучаснення пенсійних виплат для українців – ред.) був не інфляційний ресурс. Ми ніколи не підемо на друкування грошей заради підняття пенсій. Уряд не буде друкувати фантики і роздавати їх людям, щоб послабити гривню і підвищити ціни в Україні», – сказав Розенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас