ЄБРР відмовився знімати санкції з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР відмовився знімати санкції з Росії

Особисті фінанси
285
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) не зняв обмеження на фінансування проектів в Росії, які були введені в 2014 році.
“Сьогодні на засіданні Ради керуючих ЄБРР Російська Федерація спробувала домогтися скасування обмежень на фінансування проектів в РФ. Ці обмеження були введені в 2014 році”, – повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.
Основна аргументація російського керуючого була в тому, що ці обмеження завдають шкоди розвитку приватного сектора економіки Росії і нібито негативно впливають на результати роботи банку.
Пан Данилюк у своєму виступі підкреслив, що ситуація, коли один акціонер ЄБРР здійснює воєнну агресію проти іншого акціонера, є грубим порушенням норм міжнародного права і є неприпустимим. Крім того, воєнна і економічна агресія Росії проти України завдає шкоди не тільки Україні, але і Росії, включаючи і приватний сектор, про який так “турбувався” представник РФ.
“Я також підкреслив, що необхідно продовжити обмежувальні заходи банку проти Росії”, – заявив міністр.
На засіданні абсолютна більшість акціонерів підтримали продовження обмежень щодо проектів ЄБРР в Росії. “Упевнений, що спроби Росії обійти обмеження і надалі не знайдуть підтримки серед наших партнерів”, – додав Олександр Данилюк.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас