Гонтарева розповіла, що не встигла зробити в Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарева розповіла, що не встигла зробити в Нацбанку

Казна та Політика
1131
«Якщо мій наступник вважає, що тепер йому нічим буде займатися, нехай не засмучується, бо завдань для нового голови більш ніж достатньо», – написала вона у колонці видання “Новое время”.
За її словами, завершено два етапи комплексної реформи та розпочато завершальний, результатом якого є сталий розвиток банківської системи України. Путівник на цьому шляху – «Комплексна програма розвитку фінансового сектору до 2020 року». «Це і проект відновлення кредитування, і проект роботи з проблемними активами, і величезний всеосяжний проект cashless economy. Це проект нового валютного регулювання, розвитку інфраструктури та інструментарію ринку капіталу і багато іншого», – написала вона.
«Також прошу свого наступника якомога швидше почати впроваджувати спільно з Міністерством фінансів нову стратегію державних банків. Це однозначний пріоритет на цей 2017 рік. Чітка стратегія розвитку державних банків, здорова конкуренція і належне корпоративне управління – запорука успіху всього банківського сектору нашої країни на довгі роки», – заявила пані Гонтарева.
Вона закликала не забувати про небанківський сектор, який повинен «перейти під крило» Національного банку і також вимагає значних реформ».
«Перед новим головою Національного банку стоять величезні завдання», – додала вона.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас