В Азії задумалися над запровадженням безумовного доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азії задумалися над запровадженням безумовного доходу

Особисті фінанси
1071
Країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону почали усвідомлювати, що введення безумовного основного доходу (БОДу) — неминуча захід в епоху автоматизації. Південна Корея, Тайвань, Індія розробляють програми таких виплат. У Китаї щось, що віддалено нагадує БОД, існує вже 10 років.
На Тайвані поки не проводилися експерименти з БОДом, але нещодавно в провінції відбулася перша в регіоні конференція щодо безумовного основного доходу. Тайвань в порядку експерименту планує ввести систему таких виплат у повіті Хуалянь. Проект вже отримав підтримку місцевих політиків та громадськості.
Південна Корея наблизилася до введення БОДу після успішного впровадження молодіжних дивідендів у місті Соннам. Молодим людям у віці від 19 до 24 років, які прожили в місті не менше трьох років, щоквартально виплачували по $230. У країні також проводяться зустрічі Всесвітньої мережі безумовного основного доходу (BIEN). Представники організації в Південній Кореї нещодавно запропонували запровадити в країні аналог БОДу, а кошти на його реалізацію отримувати від прибуткового, земельного податків та податку на викиди парникових газів.
За матеріалами:
hitech-news.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас