Goldman Sachs: Лондон може фінансово "заглухнути" через ризики Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs: Лондон може фінансово "заглухнути" через ризики Brexit

Світ
595
Лондон може повністю змінитися і втратити статус фінансового центру через ризики, пов’язані з майбутнім виходом Великобританії зі складу ЄС (Brexit) – такого варіанту не виключає гендиректор Goldman Sachs Ллойд Бланкфайн (Lloyd C. Blankfein).
У червні близько 52% громадян Великобританії проголосували на референдумі за вихід країни з ЄС. За процедурою, Британія тепер повинна вийти з Євросоюзу навесні 2019 року. Уряд країни вже оголосив, що Brexit буде проходити за “жорстким” варіантом, з виходом з єдиного ринку і митного союзу ЄС.
“Я не думаю, що він (Лондон – ред.) повністю зміниться. Він заглухне, він може трохи змінити свій курс – це залежить від багатьох речей, про які ми не підозрюємо, але я знаю, що на даний момент немає ніякої впевненості”, – заявив Бланкфайн, підкресливши важливість того, щоб було якомога менше бар’єрів для компаній сектору фінансових послуг, які ведуть торгівлю Британії з ЄС.
“Великобританія має велику історію, звичайно, у сфері фінансових послуг, управління ринками – і має справедливу систему, яка робить країну дуже привабливою… І якщо ви не можете скористатися доступом в ЄС з Великобританії – і ніхто не знає, якими будуть ці правила й умови, – тоді ризик полягає в тому, що буде певне коригування, яке змусить декого скоротити присутність у Великобританії”, – пояснив він.
А така еволюція була б дуже небажаною, випливає зі слів Бланкфайна. “Очевидно, що багато хто вважає за краще зосереджувати свій європейський бізнес в одному місці, і найпростішому. Безумовно, для того щоб сконцентруватися, для найбільшої економіки в світі – Америки – цим місцем буде Великобританія: культура, мова, особливі відносини, і ми є прикладом цього”, – сказав він.
У квітні Європейський центральний банк (ЄЦБ) заявляв, що банкам, які бажають перемістити в ЄС свої операції після Brexit, може знадобитися до року для отримання відповідної ліцензії (просто для продовження ліцензії може вистачити менше півроку). Також називалися ймовірні бенефіціари міграції британських банківських активів – це такі фінансові центри, як Франкфурт, Париж, Дублін і Люксембург.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас