Збирали дані про чиновників і поліцейських: Мін'юст США розпочав розслідування щодо Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збирали дані про чиновників і поліцейських: Мін'юст США розпочав розслідування щодо Uber

Фондовий ринок
503
Мін’юст США почав кримінальне розслідування відносно сервісу таксі Uber через використання компанією додатка, який збирав дані про чиновників і поліцейських.
Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на два поінформованих джерела.
Програма під назвою Greyball допомагала ідентифікувати представників влади в регіонах, де у Uber не було дозволу на діяльність.
Компанія вже отримала вимогу надати документи про роботу Greyball від влади в Каліфорнії, розповів співрозмовник агентства.
Про існування програми в березні писала газета The New York Times. Після публікації Uber заявила, що забороняє використовувати Greyball для цих цілей і що програма була створена для перевірки запитів від клієнтів задля забезпечення безпеки водіїв і запобігання шахрайства.
За даними NYT, про роботу Greyball всередині компанії могли знати до 60 осіб. Програма дозволяє на підставі місця розташування клієнта і даних з використовуваного ним пристрою визначити, чи є той можливим чиновником або представником правоохоронних органів, і надати йому іншу версію програми, в якій змінено реальне місце розташування таксі. Сервіс, за інформацією газети, використовувався для того, щоб уникати штрафів і конфіскації машин за незаконну діяльність.
Два роки тому у відношенні Uber проводилася перевірка за використання схожої програми під назвою God View. Вона дозволяла збирати інформацію про користувачів сервісу в реальному часі.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас