Nissan розробила автомобільну клітку Фарадея — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan розробила автомобільну клітку Фарадея

Технології&Авто
1149
У компанії вирішили, що єдиний спосіб врятувати водіїв від спливаючих на смартфоні повідомлень і постійних дзвінків — позбавити їх зв’язку. Автовиробник виготовив підлокітники, які працюють за принципом клітки Фарадея: якщо покласти туди телефон, то він перестає приймати будь-які сигнали, пише Telegraph.
В 1836 році фізик Майкл Фарадей виготовив металеву клітку, яка екранувала будь-які зовнішні електромагнітні поля, захищаючи апаратуру, що знаходиться всередині. Таку ж клітку реалізували інженери Nissan в підлокітнику свого автомобіля Juke. На їхню думку, це ефективний спосіб не дати водієві відволікатися на смартфон.
Поки що це тільки прототип, який не вирішує проблеми повністю — кришку можна відкрити — але вже сам факт наявності такої клітки допоможе багатьом водіям тримати себе в руках. Можливо, ефективніше було б оснастити підлокітник замком, який діє протягом всього шляху, але в Nissan поки що не зважилися на такі заходи. Невідомо, у що виросте цей концепт. Сьогодні все більше людей намагаються мінімізувати свою залежність від гаджетів. Тому якщо Nissan всерйоз хоче взятися за цей тренд, то варто очікувати спеціальні версії автомобілів, що повністю обгорнені в струмопровідну сітку і не пропускають сигнал всередину.
За матеріалами:
The Telegraph
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас