Ощадбанк vs Приватбанк: Мінфін ще не придумав, що робити з конкуренцією двох держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк vs Приватбанк: Мінфін ще не придумав, що робити з конкуренцією двох держбанків

Казна та Політика
1041
Акцент розроблюваної стратегії державних банків буде поставлений на вирішенні питання конкуренції між фінансовими установами, і насамперед ПриватБанком і Ощадбанком (обидва Київ), повідомив глава Міністерства фінансів Олександр Данилюк.
“У нас Ощадбанк конкурує з ПриватБанком. Я не можу критикувати менеджмент одного і другого банку за те, що вони конкурують: вони комерційні структури, конкурують за клієнтів, і це абсолютно нормально. Але найчастіше у такій конкуренції банки забувають про економічну ефективність, обмеженість в капіталі, необхідність узгоджувати свої рішення з можливостями. Адже основна мета комерції – це отримання прибутку, а не відвести клієнтів у конкурента собі в збиток… Це ключова проблема, яку потрібно вирішити, оскільки тут держава може втратити великі гроші”, – сказав він.
За словами Данилюка, Міністерство зараз розглядає всі можливі варіанти, яким чином можна було б вирішити це питання.
“Я хочу, щоб був проведений серйозний аналіз перед тим, розроблювану стратегію формалізувати і озвучувати. Я ставлюся до цього дуже серйозно, оскільки, коли ти володієш 50% банківської сфери, то вартість помилки величезна”, – пояснив він.
Міністерство при цьому вважає недоцільним об’єднання двох структур. Водночас, беручи до уваги потенційні втрати від конкуренції підконтрольних державі банків, Мінфін допускає, що продаж одного з них може виявитися менш збитковим при поточному незначному попиті, ніж утримання.
“Якщо не можемо зараз продати, то давайте думати, як обмежити контрпродуктивну конкуренцію. Стратегія повинна зробити так, щоб такої неефективної конкуренції не було. Інакше за “змагання” держбанків буде платить бюджет. І, чесно кажучи, набридло платити”, – сказав голова Мінфіну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас