Українські яйця поїдуть до Ізраїлю до кінця травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські яйця поїдуть до Ізраїлю до кінця травня

Аграрний ринок
388
Україна до кінця поточного місяця може відновити експорт яєць в Ізраїль, який був припинений в січні минулого року через підозру ізраїльської сторони у зараженості вітчизняної продукції птахівництва сальмонелою.
Про це повідомив голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа.
«Сподіваємося, що це питання буде вирішене вже до кінця травня. А питання дуже чутливе з точки зору іміджу України і відновлення експортного потенціалу. Сподіваюся, що в найближчі тижні ситуація проясниться», – сказав він.
За словами голови відомства, українська сторона надала ізраїльським колегам всю необхідну інформацію про безпеку своєї продукції і чекає позитивного висновку.
Лапа додав, що Україна також поступово відновлює експорт продукції птахівництва до країн, які обмежили його в зв’язку зі спалахами пташиного грипу на території нашої держави.
«Більшість країн обмеження вже зняли, або обмеження залишаються тільки на території тих областей, які залишилися формально не оздоровленими. Є деякі країни, які чекають на оздоровлення всій території України, наприклад, Ірак. Але в цілому по більшості наших торгових партнерах ми відпрацювали це питання», – зазначив голова Держспоживслужби.
Він додав, що останні два місяці ветеринари не фіксували спалахів пташиного грипу на території України. Однак поки держава остаточно не відновить статус благополучної країни, Україні буде важко виходити на нові ринки.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас