Невраховані збитки Дельта Банку становлять 42 мільярди гривень - EY — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невраховані збитки Дельта Банку становлять 42 мільярди гривень - EY

Кредит&Депозит
774
Розрахункова сума неврахованих збитків неплатоспроможного Дельта Банку (Київ) становить 42,1 млрд грн.
Про це свідчать підсумки проведеного компанією Ernst&Young комплексного аналізу фінустанови.
В короткому звіті, який наведено на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, вказується, що збиток був виявлений за проаналізований період, однак його терміни не уточнюються.
Крім того, EY повідомляє, що сума збитків розрахована на підставі вибіркового аналізу і не може прийматися як сумарний збиток банку.
Компанія також навела перелік збитків, які вона не змогла визначити кількісно. У тому числі, це збитки за кредитами, наданими під ставки нижче ринкових, збитки за коштами, що розміщені під ставки нижче середньорічної ставки Національного банку України, за разовими лімітами, які перевищують ліміти, рекомендовані департаментом з управління ризиками, збитки на підставі різниці в ставках по своп-операцій, збитки в результаті виплати відсотків за рахунками “лоро”/окремих депозитних рахунках за ставками, що перевищують середні.
Дельта Банк заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початок 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%). НБУ 2 жовтня 2015 року за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації Дельта Банку (ліквідацію продовжено до жовтня 2019 року).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас