Росія задумала ввести аналог грін-карти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія задумала ввести аналог грін-карти

Світ
2258
У Росії пропонують ввести з 2019 року російський аналог грін-карти. Вона дасть висококваліфікованим іноземцям російського походження, який вільно володіє російською мовою, право в’їзду в Росію і роботи на території країни. Такі плани описані в проекті програми “Цифрова економіка”, підготовленому Мінкомзв’язку, на розгляд Держдуми проект буде внесений у березні 2017 року.
Програма складається з великої кількості розділів. В розділі “залучення іноземних фахівців і російських фахівців, які виїхали за кордон” сказано, що до 2019 року має бути введена в обіг карта російського співвітчизника, що надає іноземним фахівцям високої кваліфікації російського походження, який вільно володіє російською мовою, право в’їзду та роботи на території РФ.
Для цього має бути опрацьована система оцінки кваліфікації працюючих у Росії власників карти роботодавцями, а також розроблено комплекс заходів підтримки перебування в Росії фахівців, що отримують високі оцінки.
Схожі документи видають у багатьох країнах, наприклад у Польщі. Проект покликаний сприяти залученню культурно близьких трудових мігрантів у Польщі. Власники картки можуть безкоштовно отримати довгострокову візу з правом на багаторазовий перетин кордонів Польщі без додаткових документів. У них є право легально працювати або займатися підприємницькою діяльністю без спеціального дозволу, безкоштовно відвідувати всі державні музеї, отримувати безкоштовну освіту на території Польщі на тих же підставах, що і громадяни країни.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас