Українців треба привчити заощаджувати тепло і електроенергію, – експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців треба привчити заощаджувати тепло і електроенергію, – експерт

Особисті фінанси
2720
Україна споживає дуже багато теплової та іншої енергії. Тому державі треба заохочувати громадян до ощадливості.
Такою думкою поділилася координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.
«Я б на місці уряду поступово зменшувала соціальні нормативи. Людей треба вчити заощаджувати. Для тих, хто економить, монетизація залишків субсидій стане приємним бонусом. Осіб, що повністю споживають виділену енергію, я б карала. Вважаю, що таких треба взагалі позбавляти субсидій», –  каже експерт.
Україна займає провідне місце у Європі згідно споживання енергії. Зважаючи навіть на це, громадяни нашої країни мають замислитись над її раціональним використанням.
«Ми як країна споживаємо втричі більше енергії, аніж європейські сусіди. Проте, з того, що я бачу, крок за кроком стаємо економнішими. Наприклад, потенціал енергоефективності лише у житловому фонді зріс на 40-50%. Частину цих відсотків можна завдячувати ОСББ, які наважились взяти теплі кредити і провести повністю усі енергоефективні заходи. Відтак у мешканців таких багатоквартирних будинків вдвічі менші рахунки за обігрів помешкань. Це безперечно позитив», – додає Тетяна Бойко. 
За матеріалами:
ЗІК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас