Японія має намір переглянути "мирну" статтю Конституції – Абе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія має намір переглянути "мирну" статтю Конституції – Абе

Світ
635
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе має намір внести зміни в конституцію й закріпити статус Сил самооборони країни. Про це Абе заявив газеті Yomiuri Shimbun.
За словами Абе, він має намір внести положення про Сили самооборони Японії в так звану “мирну” статтю конституції, згідно з якою Японія відмовилася від створення збройних сил та участі у воєнних конфліктах. Він також зазначив, що не має наміру змінювати або скасовувати мирні положення 9-ої статті.
Готова підтримати ініціативу прем’єра правляча Ліберально-демократична партія Японії. “2020 рік, коли в країні пройдуть Олімпійські та Паралімпійські ігри, треба використати як можливість для переродження Японії. Хотів би, щоб 2020 рік став роком вступу в силу нової Конституції”, – додав Абе.
Відзначимо, що діюча конституція Японії набула чинності 70 років тому, і відтоді поправки до неї не вносилися. “Мирна” стаття була розроблена під час американської окупації після Другої світової війни, відповідно до цієї статті Японія відмовляється від участі у воєнних конфліктах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас