"Нафтогаз" скасував тендер з вибору інвестиційно-банківського радника для оцінки єгипетських активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" скасував тендер з вибору інвестиційно-банківського радника для оцінки єгипетських активів

Фондовий ринок
173
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” скасувала тендер з вибору інвестиційно-банківського радника для оцінки доцільності продажу єгипетських активів через відсутність достатньої кількості пропозицій.
Про це йдеться в протоколі скасування тендеру, оприлюдненому в системі публічних закупівель ProZorro.
Очікувалося, що вартість таких послуг складе 39,325 млн гривень.
Для участі в тендері подала пропозицію тільки одна компанія Lazard Freres (США), запропонувавши ціну 39,325 млн гривень.
Тендерними умовами було передбачено, що інвестиційно-банківський радник має провести аналіз і дати рекомендації щодо потенційних підстав для продажу (передачі) цих активів.
До його обов’язків входить створення переліку потенційних інвесторів і підготовка комерційної частини документації, необхідної для укладання та супроводження можливої угоди.
Про намір залучити такого радника наприкінці лютого говорив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко.
Як повідомляли “Українські Новини”, у грудні 2016 року “Нафтогаз” заявляв, що вважає за доцільне продаж своїх нафтовидобувних активів у Єгипті.
Згідно з концесійною угодою, укладеною між “Нафтогазом” та Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією (ЕGPC) 13 грудня 2006 року, український холдинг розробляє територію Alam El Shawish East загальною площею 994 кв. км у Єгипті.
Комерційний видобуток нафти в Єгипті “Нафтогаз” почав 18 квітня 2010 року.
У 2015 році НАК “Нафтогаз України” видобула на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі Арабської Республіки Єгипет 318 тис. тонн нафти і газового конденсату, що на 20,1%, або на 5,5 тис. тонн більше, ніж у 2014 році.
Виробництво комерційного газу склало 192 млн куб. м, що на 378% більше, ніж у 2014 році.
Станом на 1 січня 2015 компанією Ryder Scott проведено незалежну оцінку запасів/ресурсів вуглеводнів філії “Нафтогазу” в Єгипті, згідно з якою загальні запаси (підтверджені та ймовірні – 2Р) становили 1 132 тис. тонн нафти і 599,6 млн куб. м. газу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас