Експерти дали прогноз курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти дали прогноз курсу гривні

Валюта
9633
Курс продажу безготівкового долара в Україні в квітні знизився на 2% до 26,56 грн, готівкового – на 1,9% до 26,55 грн. Такі дані представив інформаційно-аналітичний центр ЦК ForexClub.
За даними експертів, незважаючи на падіння цін на сировинних ринках і заяву про відставку глави НБУ Валерії Гонтарєвої, валютний ринок залишався стабільним.
“Заходи регулятора щодо валютної лібералізації сприяли зниженню частки тіньового ринку і перетоку операцій на міжбанк. Нещодавній транш МВФ, скорочення витрат на закупівлю енергоресурсів і зниження долара на світових ринках продовжують давати підтримку стабільності гривні”, – вважають аналітики.
За даними аналітиків, курс гривні на готівковому ринку в травні може перебувати в діапазоні 26-27,5 грн за долар. Але в разі розвитку негативного сценарію, пов’язаного з впливом зовнішніх факторів, курс може перейти у вищий ціновий діапазон – 27,5-29 грн. за долар.
Середній курс продажу готівкового євро в Україні в травні, виходячи з базового сценарію, може коливатися в діапазоні 28,5-29,5 грн. Діапазон коливання курсу продажу готівкового рубля в травні може скласти 0,46-0,49 грн.
Експерти пояснюють, що сезонний фактор залишається головною причиною зміцнення гривні – попит на іноземну валюту знижується через скорочення витрат на закупівлю енергоресурсів, додаткові витрати на травневі свята і тривалі вихідні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас