Найбільша італійська авіакомпанія почала процедуру банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша італійська авіакомпанія почала процедуру банкрутства

Фондовий ринок
1111
Керівництво найбільшої італійської авіакомпанії Alitalia ухвалило одностайне рішення розпочати процедуру банкрутства компанії після того, як її співробітники відмовилися схвалити план реструктуризації. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
Як вказано в прес-релізі Alitalia, неприйняття плану зробило неможливими інвестиції в компанію з боку акціонерів, при цьому часу для пошуку альтернативних варіантів дуже мало, і керівництво подало документи на введення тимчасової адміністрації згідно з положеннями італійського законодавства.
Це перший крок до банкрутства компанії та її продажу новим власникам. Якщо охочих купити фірму цілком не знайдеться, її активи будуть розпродані частинами.
Висунутий керівництвом план передбачав, зокрема, звільнення 1,7 тис. співробітників і скорочення зарплат на 8%, а також вливання 2 млрд євро нового капіталу. У процесі переговорів керівництво компанії пішло на значні поступки, проте на загальному голосуванні більшість співробітників проголосували проти цього плану.
Уряд Італії вже заявив, що націоналізація авіаперевізника не відбудеться ні за яких обставин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас